Hvordan ved jeg om jeg har stress?

Hvis 2 eller flere af nedenstående udsagn passer på dig, er det en god ide at give mig et kald til en uforpligtende snak, så finder vi sammen ud af om din situation giver indikation for behandling.

  • Du kæmper med at have energi og overskud nok i hverdagen og den kan føles som en kamp frem for en nydelse.
  • Du har svært ved at finde løsninger og har tankemylder og mange bekymringer.
  • Du bruger meget energi på at strukturere og gøre ting du synes du skal og bør, men glemmer ofte dig selv.
  • Du er selvkritisk og bekymret for om du slår til/er god nok.
  • Du mangler følelsen af glæde i hverdagen og føler afmagt i forhold til din situation.
  • Du føler hverdagen styrer dig fremfor omvendt
  • Du er udfordret på at finde indre ro og har evt. påvirket søvn.
  • Du er udfordret på at mærke hvad du har lyst til og har svært ved at træffe beslutninger
  • Du spænder i musklerne og har ondt i kroppen. Har evt. hjertebanken og måske føler du dig små syg on and off.
  • Du er udfordret på at huske og koncentrere dig
  • Du er kortluntet og negativ
  • Du reagerer negativt på lyde og stimuli

Hvordan føles det at have stress?

Mange går og føler sig lidt stresset hver dag. Føler de konstant hænger efter med tid og opgaver. Måske ikke rigtig får gjort de ting de helst vil, fordi de føler der konstant er noget de bør, skal, eller er nødt til i hverdagen. Det koster på overskuddet og ofte fører det til mindre glæde i hverdagen. Mange tæller konstant ned til weekend eller ferie og føler hverdagen bare skal overstås.

Men det behøver ikke være sådan! Med et stresscoachforløb lærer du at afstresse, prioritere og være mere modstandsdygtig over for stressende situationer, samt slippe bekymringer. Du får glæden og overskuddet tilbage i dit liv.  

Jeg oplever ofte af personer går og kæmper med hverdagen uden at overveje, at de kan være stresset. 

De kæmper med nedsat energi, dårlig søvn og har svært ved at få alle hverdagens ”ender” til at nå sammen. Har svært ved at overskue opgaver på arbejde og har et svingende humør de ikke kan styre. Rigtig mange oplever at have mange bekymringer.

Først når energien er brugt op og det ender i en sygemelding og et lægebesøg forstår de, at det er stress.

Men stress kan behandles og endda forebygges med de rette redskaber, så det ikke behøver ende i en sygemelding.  

Alle mennesker kan blive stresset hvis omstændighederne er til det. Stress kan både opstå via vores tanker, men også ved at vi enten har for meget at se til eller er i en svær situation i vores liv. Faktisk kan stress også smitte, hvis du er i et meget stressende miljø eller er blandt andre der er stresset. For lidt søvn kan også give stress.

Mange tænker at stress er når man ikke ”kan klare det”, men dem der får stress er ofte dem der er super seje og har kæmpet i lang tid med at få tingene til at lykkedes, både privat og på job. Det er ofte mennesker med høj arbejdsmoral og stærke værdier omkring det at gøre en god indsats, på den ene eller anden måde.

Læs mere om stressbehandling her

Hvorfor tage stress alvorligt?

I løbet af mine 25 års erfaring med at arbejde med menneskers fysiske og mentale sundhed, har jeg fået en bred erfaring med de to typer af stress. 

Kortvarig stress opstår i akutte situationer, eller hvor der kræves ekstraordinær indsats, såsom eksaminer, konflikter eller deadlines på arbejdet eller uddannelsen. Når udfordringerne er overstået, er det vigtigt, at din krop får ro igen til at komme sig og genopbygge sine ressourcer, så tilstanden ikke varer ved og udvikler sig til langvarig stress.

Langvarig stress opstår, når der er ubalance mellem de udfordringer, du står overfor, og dine muligheder for at håndtere dem. Årsager til langvarig stress kan blandt andet være alvorlige begivenheder i dit liv, belastninger på arbejde eller uddannelse, manglende fritid og hvile, bekymringer eller manglende mening med hverdagen. Du vil vedlangvarig stress opleve væsentlig forringelse af din livskvalitet. Jo længere tilstanden varer jo længere tid, tager det også at slippe symptomerne og i nogle tilfælde bliver de kroniske. Langvarig stress øger desuden risikoen for blandt andet hjerte- karsygdomme, depression og forværring af kroniske sygdomme.

Lad mig hjælpe dig til en stressfri hverdag, med overskud og glæde samt indre ro.

Jeg er certificeret stresscoach og har 25 års erfaring i at arbejde med menneskers fysiske og mentale sundhed. Du skal vælge mig som din stresscoach, hvis du vil have en faglig dygtig, samt nærværende og hjertevarm coach.

Det første skridt er altid det sværeste, og et du er nødt til at tage selv. Resten hjælper jeg dig med - så kontakt mig i dag på telefon 40 71 87 60 eller send en mail til info@boostyourmind.dk og lad mig hjælpe dig på vej. 

Jo før du rækker ud efter hjælp, jo før er du på vej i den retning, du gerne vil.